RÖVIDEN RÓLAM

Mielőtt egy könyv "megszületik" történnek bizonyos dolgok, majd lecsendesül minden.

Ugyanis egy jó (segítő)könyv a nyugalom és bölcsesség tollával íródik. Azt tudja, amire valóban hivatott: vészkijáratot és alternatívát mutat, átlendít a holtponton, és láthatatlan segítő kezet nyújt.

Én nem tudom, hogy Te mekkora értéket tulajdonítasz a gondolatoknak, vagy az érzéseknek, de számomra ezek létfontosságúak.

Olyan könyvet akarok írni neked kedves Olvasóm, ami nem csak megnevettet vagy megríkat, félelemmel vagy reménnyel tölt el téged, hanem olyat, amitől mindketten azt érezzük, hogy volt értelme tollat ragadnom.

Azt akarom, hogy ez a könyv átkaroljon, vagy erőteljesen tarkón ragadjon (mindkettőnket); és amikor az utolsó oldalra lapozol, azt se bánom, ha mérhetetlen harag gerjed benned, mert ez azt is jelenti, hogy a mondanivalója célba talált...

***

Hegedősné Rácz Gabriella vagyok, 52 éves. (Feleség/Társ és Anya)

Az írásaimmal azokhoz szólok leginkább, akik szeretnék megtalálni a helyüket ebben az egyre bonyolultabban működő, és már-már kiismerhetetlennek tűnő világban; eredményeket szeretnének elérni abban, amivel foglalkoznak, és elégedetten szeretnének az életükre tekinteni még akkor is, amikor úgy érzik, hogy az adott pillanatban erre semmiféle okuk nincs.

Még mindig hiszem, hogy van értelme a "munkámnak", annak ellenére, hogy elszomorítóan sokan tévedtek erre a területre olyanok is, akik az elhivatottságot, szakmai alázatot még csak hírből sem ismerik, és akik valójában nincsenek is tisztában azzal, hogy ennek a szakmának a gyakorlása mennyire rendkívül összetett gondolkodást igényel, és mekkora szerepe van az intuíciónak. Ezt úgy is szokták emlegetni, hogy "velünk született képesség", amit még a legintenzívebb gyakorlással sem lehet elsajátítani, legfeljebb megtanulni a metodikáját, azaz "csinálni a szakmát". Ám a kettő nem egy és ugyanaz.

A pályafutásom során különböző területeken volt szerencsém kipróbálni magam, így alkalmam adódott a lehető legtöbbet látni és megtapasztalni az életből. Eddigi élet utamon a sikerek és a kudarcok, az öröm és a bánat engem is végig kísértek, de a legmélyebb pontot akkor értem el igazán, amikor négy (!) autóbalesetet szenvedtem el, és tizenöt éven keresztül betegeskedtem. Generalizált szorongással, és súlyos pánik rohamokkal küzdöttem. A hosszú ideig tartó belső munka eredményeként végre újult erővel foghattam neki annak, amire mindig is elhívást éreztem: segítő lettem. 

Ez a terület volt az, ami valamilyen formában időről-időre mindig visszaköszönt, bárhová sodort is az élet. Azon túl, hogy a magaménak érzem, még a visszajelzések is mindinkább megerősítenek benne - legyenek azok akár építő jellegű, vagy éppen ellenkezőleg, rossz szándékú kritikai megnyilvánulások, melyeket én csak érvek nélküli kötözködésnek (provokációnak) nevezek.

Én ugyan nem rendelkezem varázsgömbbel, sem a mindent tudás és a tévedhetetlenség privilégiumával, de azzal a különleges "ráérző" képességgel, szeretetteljes humorral, valamint két évtizednyi gyakorlati tapasztalattal és elengedhetetlen háttér tudással igen, ami ahhoz szükséges, hogy átlendítselek azon a „krízisen”, mely miatt "földbe gyökereztek a lábaid". 

***

Tanulmányaim:

Károli Gáspár Református Egyetem (Kiskőrös)

Felsőfokú Ifjúságsegítő - szociális és ifjúsági munka (2014) - Diploma (PT D 004302) - Nyilvántartási szám: 55191322

  • Janikovszky Éva Kéttannyelvű Általános Iskola – vizsgamunka/gyakorlat/pedagógiai-, és klinikai gyermek pszichológus asszisztens
  • Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekvédelmi Központ – preventív foglalkozás szervezés családoknak és segítő beszélgetés (projekt felelős)
  • ®Provokatív Brief Coaching – 2016 – (saját segítő módszer fiatal felnőttek és felnőtt korosztály számára)
  • Segítő beszélgetés (Életvezetés és párkapcsolati nehézségek) - 2016-tól

® HRG_1970

©HELPFORYOU.HU - Minden jog fenntartva!

KAPCSOLAT: raczbiga70@gmail.com