RÖVID BEMUTATKOZÁS

Ki vagyok és mivel foglalkozom a hétköznapokban?

Hegedősné Rácz Gabriella vagyok, 52 éves, felsőfokú ifjúság és családsegítő, gyakorló „kócs”, és nem utolsó sorban feleség és anya. :)

Célom, hogy az írásaimmal segítselek téged abban, hogy megtaláld a helyed ebben az egyre bonyolultabban működő és már-már kiismerhetetlennek tűnő világban, eredményes legyél abban, amit csinálsz, és leginkább elégedetten tekints az életedre még akkor is, amikor úgy érzed, hogy erre igazán nincs okod.

Még mindig hiszem, hogy van értelme a munkámnak, annak ellenére, hogy elszomorítóan sokan tévedtek erre a területre olyanok is, akik az elhivatottságot, szakmai alázatot még csak hírből sem ismerik, és akik valójában nincsenek is tisztában azzal, hogy ennek a szakmának a gyakorlása mennyire rendkívül összetett gondolkodást igényel, és mekkora szerepe van az intuíciónak. Ezt úgy is szokták emlegetni, hogy "velünk született képesség", amit még a legintenzívebb gyakorlással sem lehet elsajátítani, legfeljebb megtanulni a metodikáját és "csinálni a szakmát". Ám a kettő nem egy és ugyanaz.

A pályafutásom során különböző területeken volt szerencsém kipróbálni magam, így alkalmam adódott a lehető legtöbbet látni és megtapasztalni az életből. Eddigi élet utamon a sikerek és a kudarcok, az öröm és a bánat engem is végig kísértek, de a legmélyebb pontot akkor értem el igazán, amikor tizenöt évnyi betegeskedésből (generalizált szorongás, súlyos pánik rohamokkal) végre újult erővel foghattam neki annak, amire ténylegesen születtem: segítő lettem. Ez a terület volt az, ami valamilyen formában időről-időre mindig visszaköszönt, bárhová sodort is az élet. Azon túl, hogy a magaménak érzem, még a visszajelzések is mindinkább megerősítenek benne - legyenek azok akár építő jellegű, vagy éppen ellenkezőleg, rossz szándékú kritikai megnyilvánulások. 

Én ugyan nem rendelkezem varázsgömbbel, sem a mindent tudás és a tévedhetetlenség privilégiumával, de azzal a képességgel, gyakorlati tapasztalattal és háttér tudással igen, ami ahhoz kell, hogy átlendítselek azon a „krízisen”, mely(ek) miatt "földbe gyökereztek a lábaid". 

Tanulmányok:

Károli Gáspár Református Egyetem – Felsőfokú Ifjúságsegítő - Családsegítő (2014) - Diploma (PT D 004302)

  • Janikovszky Éva Kéttannyelvű Általános Iskola – vizsgamunka/gyakorlat – pedagógiai-, és gyermek pszichológus asszisztens
  • Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekvédelmi Központ – preventív foglalkozás szervezés és segítő beszélgetés (projekt felelős)
  • Provokatív Brief Coaching – 2016 – saját módszer fiatal felnőttek és felnőtt korosztály számára
  • Hegedősné Rácz Gabriella  - Független segítő - tanácsadó és coach
  • adószám: 56534975-1-25
  • Nyilvántartási szám: 55191322